Login
 

7 izvoare tămăduitoare Arges - Valcele

6438 vizualizari
7 izvoare tămăduitoare Arges - Valcele
7 izvoare tamaduitoare sat. Valcele 7 izvoare tamaduitoare sat. Valcele 7 izvoare tamaduitoare sat. Valcele 7 izvoare tamaduitoare sat. Valcele 7 izvoare tamaduitoare sat. Valcele 7 izvoare tamaduitoare sat. Valcele 7 izvoare tamaduitoare sat. Valcele
19-12-2012
Localitate: Curtea de Argeş

Categorie*: Biserici

Locatie:

DN Piteşti – Curtea de Argeş
sat. Vâlcele,Tutana, comuna Merişani
Coordonate GPS: N 44 8848342
                         E 248273410 


Biserica „Sf. Nectarie Taumaturgul şi Sf. Calinic de la Cernica – a Izvoarelor de Leac”, sat Vâlcele, din comuna Merişani, (DN Piteşti – Curtea de Argeş) – 7 izvoare tămăduitoare. Acest spaţiu, binecuvântat cu cele 7 izvoare tămăduitoare, ştiut din moşi strămoşi, a fost loc tainic de rugăciune, meditaţie şi tămăduire pentru înaintaşii noştri. Vindecarea unor boli de piele, paralizie, boli digestive şi cancer au făcut ca oamenii care au beneficiat să-i mulţumească Bunului Dumnezeu ridicând acest Sfânt Altar de închinare.

Biserica Izvoarelor de Leac este mai debraga un complex de izvoare, troite si mici capele ortodoxe intins pe dealul numit "Valea Radului", in apropierea localitatii Valcele Crampotani, comuna Merisani, judetul Arges. Locul cu pricina se afla pe drumul national ce leaga intre ele localitatile Pitesti si Curtea de Arges, la vreo sase kilometri de localitatea Valcele.

Transmise pe cale orala, din generatie in generatie, sub forma de traditii locale, legendele despre acest loc sunt multe. Cele sapte izvoare tamaduitoare dintre copaci sunt imprastiate in jurul bisericii inchinate Sfintilor Calinic de la Cernica si Nectarie Taumaturgul. Mai mult, pe o raza de un kilometru, de jur-imprejurul bisericutelor, se pastreaza regula tacerii.

Biserica Izvoarelor de Leac

Apele de la "Izvoarele de Leac" sunt tamaduitoare inca din vechime, aici gasindu-si alinarea domnitori precum Mircea cel Batran, Vlad Tepes si Mihnea Turcitul. Alaturi de acestia, nenumarati pelerini s-au oprit la aceste ape, in drumul lor de la Manastirea Cotmeana spre Manastirea Tutana si spre Manastirea Curtea de Arges.

 

Comentarii

Romana English
Contact rapid
Google Translate