Login
 
Castelu Bran
Castelul Bran este amplasat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran, pe drumul ce leagă Braşov de Câmpulung, incadrat de culmile munţilor Bucegi si Piatra Craiului. Bran se gaseşte la mai puţin de 30 km de Braşov, pe drumul naţional DN73, plecand din Braşov spre vest prin cartierul Bartolomeu. 
mai multe detalii
Castelul Peles
Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafaţă de 24 de km în anul 1874, an în care, din iniţiativa suveranului, comuna primeşte numele de Sinaia.
mai multe detalii
Castelul Corvinilor, cetatea medievala a Hunedoarei
Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor,[1] este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.
mai multe detalii
Transfagarasan
Soseaua TRANSFAGARASAN este situata pe Drumul National 7C si leaga Transilvaniade Muntenia, traversând cel mai înalt lant muntos din 
mai multe detalii
Cetatea Ulpia Traiana Sarmizegetusa
La Ulpia Traiana Sarmizegetusa se poate ajunge folosind fie DN 68 Hateg - Caransebes, fie calea ferata Petrosani - Subcetate sau Simeria – Subcetate
mai multe detalii
Pestera si ghetarul de la Scarisoara
Pentru a vedea cel mai mare ghetar subteran din Romania trebuie sa porniti din localitatea Garda de Sus pe un drum serpuit si anevoios ce duce departe in munti catre Pestera Scarisoara.
mai multe detalii
Castelul Károlyi din Carei
Prima rezidenţă cunoscută a familiei Károlyi la Carei datează de la sfârşitul secolului al XV-lea. Trebuie să fi fost o clădire solidă, dotată cu elemente de fortificaţie, dacă
mai multe detalii
Cheile Carașului
Cheile Carașului alcătuiesc o arie protejată de interes național (rezervație naturală de tip mixt), situată în județul Caraș-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Carașova.
Rezervația naturală întinsă pe o suprafață de 578 ha, se află în Munții Aninei
mai multe detalii
Salina Ocnele mari
Salina Ocnele Mari este amenajata la 225 de metri fata de nivelul marii .

Parcul are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii , etc.
mai multe detalii
Manastirea Namaiesti
Biserica manastirii este sapata in piatra, in stanca muntelui. Documentele istorice in legatura cu satul Namaiesti si cu manastirea Namaiesti atesteaza anii 1503-1547 in hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare si Mircea Ciobanul. Biserica manastirii este considerata monument istoric din secolul al XIV-lea
mai multe detalii
Romana English
Contact rapid
Google Translate