Login
 

Tinerii profesionisti din Tokyo locuiesc in apartamente sicriu de 1,5 m

3175 vizualizari
Tinerii profesionisti din Tokyo locuiesc in apartamente sicriu de 1,5 m
02-08-2013

Trăind într-o cutie: Muncitorii din Tokyo sunt forțați să trăiască în mici apartamente"sicriu" unde chiria costa pana la 500 Euro pe luna.

  • Capitala japoneză este una dintre cele mai aglomerate orașe din lume
  • "Geki-Sema" sau casele comune sunt folosite în principal de către tineri profesionisti 
  • Fara ferestre, ofera loc pentru o persoana si cateva bunuri mici

 

 

 

 

Micile apartamente sicriu au spatiu cat sa intre o persoana si cateva bunuri mici, nu se poate sta in picioare iar  bucataria si dusurile sunt folosite la comun.

Pare incredibil dar aceste mini apartamente se inchiriaza în centrul orașului Tokyo în continuare, si chiria poate ajunge pana la 500 Euro pe luna. 

Capitala japoneză este una dintre cele mai aglomerate orașe din lume, și se profita de lipsa cronica  a locuintelor. Proprietarii au dezvoltat ceea ce este cunoscut sub numele de "Geki-Sema" sau case sicriu.

Apartamentele au tendința de a fi utilizate de către tineri profesionisti care isi petrec cel mai mult timp la locul de muncă și în aer liber.

Micile Celulele sunt adesea stivuite una peste alta, arata ca niste dulapuri si  ofera doar spațiu suficient pentru o persoana pentru a dormi.

 


Cu siguranta nu sunt recomandate pentru claustrofobici, mulți nu au nici măcar ferestre sunt foarte joase si nu se poate sta in picioare iar unele au maxim 2 m lungime si persoanele mai inalte au probleme sa isi intinda picioarele.


Cele mai multe sunt folosite de tineri profesionisti care isi petrec cea mai mare parte din timpul lor la locul de muncă și în aer liber, folosind aceste locuri de cazare mici doar pentru dormit.

 

 

 Nu există spațiu ca acasă: Multe dintre casele "Geki-sema" nu au nici măcar ferestre.Fotografiile apartamentelor sunt facute in cartierul Shibuya din Tokio.

 

Share sau like daca ti-a placut articolul


 

Comentarii

Romana English
Contact rapid
Google Translate