Login
 

Tratament naturist pentru tratarea gripei si racelii

3554 vizualizari
Tratament naturist pentru tratarea gripei si racelii
27-10-2013

    Pentru a scapa de tusea usoara, consumati una sau doua patratele de ciocolata amaruie. Daca aveti, insa, de-a face cu o tuse mai serioasa, luati doua linguri de miere impreuna cu 500 miligrame de vitamina C, cu 30 de minute inainte de culcare.

    Amestecul va va ajuta sa va intariti sistemul imunitar. In cazul febrei, temperatura poate scadea consumind trei ceaiuri de floare de tei pe zi. Daca febra persista, trebuie sa consultati un medic.

     Ca sa scapati mai rapid de o raceala, solutia este o cescuta umpluta cu zeama de la o jumatate de lamiie, bogata in vitamina C. Dupa ce ati stors lamaia, adaugati si coaja. Apoi turnati apa clocotita si o lingurita de miere. Mai intii, inspirati vaporul amestecului, pentru a desfunda sinusurile, si apoi beti continutul cescutei.

     Consumati amestecul de doua sau trei ori pe zi pentru a combate raceala

     Vitamina D Copiii care consumă zilnic suplimente de vitamina D au un risc cu 40% mai scăzut să contracteze virusul gripei, a arătat un studiu realizat de Institutul Naţional american de Sănătate, în 2010.

     Cei mai mulţi oameni au nevoie în fiecare zi de cel puţin 0,25 miligrame de vitamina D, în timp ce alţii necesită de două ori mai mult pentru a atinge nivelul optim de răspuns al imunităţii corpului, spune medicul Robert Graham de la spitlul Lenox Hill din New York, specializat în remedii naturiste împotriva combaterii răcelii şi a gripei.

     Vitamina D nu diminuează durata de manifestare (de aproximativ 12 zile) şi nici severitatea bolii.

     Ceaiul verde ajută imunitatea corpului uman, deoarece conţine polifenoli, puternici antioxidanţi ai plantei, a explicat Graham.
   

     Pentru a spori beneficiile şi pentru a diminua gustul amar, pliculeţul de ceai trebuie introdus în apă înainte să înceapă să fiarbă, şi lăsat un minut sau două. Puţină lămâie şi miere pot estompa din gustul amar. Nu trebuie servit cu lapte pentru că va înlătura efectul polifenolilor.

Vitamina C
      Doctorul Jenifer Collins din New York este de părere că vitamina C, regăsită în numeroase remedii împotriva răcelii ce se pot lua fără prescripţie medicală, reduce foarte puţin din severitatea şi din durata bolii.

     Pe de altă parte, doctorul Graham afirmă că riscul să răcim este cu 50% mai mic dacă ne luăm doza zilnică de vitamina C.
     Probiotice Probioticele, aşa-numitele bacterii bune din iaurt sau varză murată suprimă creşterea bacteriilor „rele“ şi activează, totodată, sistemul imunitar, pentru a lupta împotriva bolii, a explicat Graham.

ZINCUL
Tratamentele bazate pe tablete de zinc pot scurta cu câteva zile perioada răcelii, însă acestea trebuie luate încă de la primele semne ale bolii, pentru a da rezultate.

Hidroterapia

Duşurile zilnice în care alternăm apa caldă cu cea rece, sau cele în care o folosim doar pe cea rece, pot reduce durata şi regularitatea simptomelor de răceală.

În Europa s-a demonstrat că băile cu abur pot reduce din simptomele unei răceli. Hidroterapia a fost folosită şi pentru a trata durerile oamenilor cu handicap sau a celor care au supravieţuit unui atac cerebral.

Supă de pui
Numeroase rapoarte indică faptul că supa de pui poate diminua efectele bolii, deoarece conţine numeroase substanţe benefice, potrivit unui studiu din 2008 al cercetătorilor Universităţii Medicale din Nebraska. Supa are efecte anti-inflamatorii care calmează unele infecţii respiratorii. Oamenii de ştiinţă nu au putut indentifica ce componentă provoacă acest efect.

 

 


Share sau like daca ti-a placut articolul.

Alte articole interesante:

 


 
       
 
Vin de macese pentru tratamentul racelii , a hepatitei si a afectiunilor renale
Tratarea CARCEILOR
Tratarea obezitatii cu ceaiuri naturiste
 
 
 
Tratament naturist DIABET
 
Tratament naturist HEPATITA
 
CANCERUL OVARIAN - Tratament naturist
 
 
 
  Tratament naturist pentru ACNEE Tratament naturist pentru aliminarea pietrelor la fiere  
Cancerul la san - tratament naturist
 
 

 

 

 

 


Comentarii

Romana English
Contact rapid
Google Translate