Fasolea Fava ingredientul minune care te poate ajuta sa vindeci Cancerul, Presiunea arteriala si multe altele
8433 vizualizari
- Continutul nutritiv al alimentelor (Proteine, Lipide,Carbohidrati,Calori). Calculator calorii
- Cura cu sucuri un miracol care vindeca cancerul, hepatita si majoritatea bolilor cronice
- Cum sa elimini inestetica celulita in 21 de zile
Prezentare generală
Fasolea Fava, face parte din familia leguminoase are culoarea verde, iar boabele cres in interiorul tecilor ca orice alta fasole. O puteți achiziționa sub forma de conserve, proaspata sau uscata. Fasolea fava este bogata in nutrienti, in proteine si fibre dietetice, si este foarte saraca in grasimi, nu contine grăsimi saturate și este o sursă excelenta de substante nutritive esentiale pentru sanatatea umana, cum ar fi vitaminele și mineralele.
Fasole Fava, atunci când mâncata ca parte a unui regim alimentar sanatos de ansamblu, poate oferi beneficii cardiovasculare și a ajuta la controlul greutatii.
Nutrient-Rich
În comparatie cu alte fructe si legume, fasole fava este un aliment nutritiv-dens, ceea ce inseamna ca poate oferi o mulțime de substanțe nutritive esențiale pentru buna functionare a organismului, fără a fi bogata în calorii.
Acesta fasole este o sursă de hrană bogata in vitamina B1 sau tiamina, fier, cupru, fosfor, potasiu și magneziu, reprezentand 10-19 la sută din valoarea zilnică recomandată, sau DV, pentru fiecare 1/4 ceasca de boabe.
Vitamina B1 este importanta pentru o buna functionare a sistemului nervos și metabolismului energetic; fierul este o componentă esențială a unei proteine responsabile pentru transportul de oxigen in sange; și cupru, impreuna cu fierul, ajuta la formarea celulelor rosii din sange. Cupru de asemenea, joaca un rol important in pastrarea vaselor de sange, sistemul imunitar și sănătății oaselor. Fosfor și magneziu sunt importante pentru menținerea oaselor puternice, iar magneziu, împreună cu potasiu, ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Fasolea fava este, de asemenea, o sursa excelenta de acid folic, și mangan, furnizând peste 20 la sută din DV din aceste substanțe nutritive pe 1/4 ceasca. Acidul folic sprijina funcția sistemului imunitar, sanatatea cardiovasculara si ajuta la formarea celulelor rosii din sange. Este nevoie de mangan pentru metabolismul carbohidratilor, proteinelor si a colesterolului.
Fasole fava este o explozie de beneficii nutritionale. Sursa excelente de fibre, acid folic, proteine și putine grasimi, acesta fasole verde a fost mult timp populara în Africa, Orientul Mijlociu, Asia și Europa.
Valoare nutritiva fasole Fava fiarta
O portie 1-cană de fasole fava fiarta fără sare oferă 187 de calorii, 33 grame de carbohidrati, 9 grame de fibre, 13 grame de proteine, 1 gram de grasimi si colesterol.
În plus, această porție oferă avantajul de 177 de micrograme de acid folic, sau 44 la suta din valoarea de zi cu zi, bazata pe o dieta de 2.000 de calorii. Potasiu, calciu, mangan, fosfor sunt de asemenea, substanțe nutritive esențiale prezente în fasole Fava.
Valoare nutritiva Fasole Fava la conserva
Fasole fava la Conserva ofera valori nutritive similara fasolei proaspete, fierte, cu excepția o portie 1 cană de fasole conserve oferă 1160 de miligrame de sodiu, în timp ce aceeași cantitate de fasole fiarta fără sare oferă doar 8 miligrame de sodiu. American Heart Association recomandă consumul a nu mai mult de 1.500 de miligrame de sodiu pe zi, menționând că supra-consumul de sodiu este strâns legat de dezvoltarea hipertensiunii arteriale.
Beneficiile incontestabile pentru sănătate ale fasolei fava:
■ fasolea Fava este foarte bogata in proteine, si energie ca și celelalte tipuri de fasole si linte. 100 g fasole contine 341 de calorii la 100 g. Fasolea, cu toate acestea, contine antioxidanti benefici pentru sănătate, vitamine, minerale, si plante-steroli.
■ Boabele sunt o sursă foarte bogată de fibre alimentare (66% per100g DZR), care actioneaza ca un laxativ în vrac. Fibre dietetice ajută la protejarea mucoasei colonului prin reducerea timpului de expunere la substanțe toxice, precum și prin eliminarea substantelor chimice din colon de cauzatoare de cancer. A fost demonstrat ca fibre alimentare, de asemenea pot reduce nivelul colesterolului din sânge prin reducerea reabsorbției colesterolului acizilor biliari in colon.
■ Boabe mari sunt bogate in fito-nutrienti, cum ar fi isoflavone și plante-steroli. Isoflavonele precum genisteina si daidzeina a fost demonstrat ca animalele de laborator de cancer mamar. Fitosteroli, în special beta-sitosterol, ajuta la scaderea nivelului colesterolului din organism.
■ fasolea Fava conține Levo-dopa sau L-dopa, un precursor al substanteloer neuro-chimice din creier, cum ar fi dopamina, adrenalina și nici-epinefrina. Dopamina din creier este asociata cu buna funcționare a mișcărilor corpului. Astfel, consumul de cantități adecvate de fasole fava în dieta de zi cu zi ar putea ajuta la prevenirea bolii Parkinson . (Disclaimer Medical).
■ fasolea fava proaspata este o sursa excelenta de folati. 100 g fasole poate oferi 423 micrograme sau 106% din folati necesari pentru o zi. Folate împreună cu vitamina B-12 este una dintre componentele esențiale ale sintezei ADN și diviziunea celulară. Acid folic adaugat in dieta timpul perioadei de concepție și în timpul sarcinii poate ajuta la prevenirea probelemelor de tub neural, pentru copilul nou-născut.
■ De asemenea, contine cantitati mari de vitamina B6-(piridoxina), tiamina (vitamina B-1), riboflavina si niacina
■ In plus, este una dintre cele mai bune surse de minerale ca fier, cupr, mangan, calciu, magneziu( 1062 mg sau 23% din nivelul recomandat zilnic). Este una dintre cele mai mari surse vegetale de potasiu. Potasiul este un electrolit important al celulelor si fluidelor corporale. El are efecte benefice asupra inimii si a tensiunii arteriale.
Share sau like daca ti-a placut articolul
Comentarii