De ce e Coca Cola Zero mai nociva decat o Coca Cola Normala
9503 vizualizariDe ce este Coca Cola Zero mai periculoasa decat Coca Cola normala in principiu datorita substantelor chimince daunatoare folosite pentru a inlocui zaharul si alti potentiatori de gust care sa ofere aceeasi experienta consumand mai putine calorii.
E important sa intelegem ca un numar mare de calori nu e un etalon pentru a decide daca o bautura sau un aliment este mai sanatos decat altul, o contitate redusa de calorii adeseori ascunde un numar mare de substante chimice foarte daunatoare pentru organism, si pentru a cumpara in cunostinta de cauza e bine sa ne informam si sa citim cu atentie eticheta, s-ar putea sa fiti socati de cea ce veti descoperi.
Hai sa analizam putin ingedientele, la prima vedere pare o afacere buna dar daca ne oprim o secunda sa investigam ingredientele veti realiza ca este o bomba pentru sanatate.
Ingrediente Coca Cola Zero:
- carbonated water,
- caramel color,
- phosphoric acid,
- aspartame,
- potassium benzoate (to protect taste),
- natural flavors,
- potassium citrate,
- acesulfame potassium,
- caffeine.
Pentru a intelege mai bine la ce pericol ne supunem voi aborda pe rand cateva dintre ingrediente:
Aspartan-
Aspartanul este un produs chimic folosit in industria alimentara de foarte mult timp si se regaseste in peste 5000 de tipuri de alimente. Este folosit in bauturi acidulate, gemuri, cereale pentru micul dejun, vitamine, alimente pentru regim cu un continut redus de calorii, alimentele pentru diabetici, chiar si in pudre proteice si suplimente pentru atleti iar lista poate continua.
Motivul pentru care e atractiv pentru multe persoane preocupate de greutatea corporala si kg in plus este ca nu contine calorii deci poate fi folosit in alimentele pentru slabit si il clasifica ca ingredient minune.
Ce nu se stie este ca Aspartanul a fost descoperit in U.S. si initial a fost folosit ca otrava contra furnicilor, iar FDA (Food and Drug administration) a refuzat timp de 8 ani sa il aprobe pentru consumul uman pe motiv ca este mult prea periculos.
Dupa multi ani de dezbaterii si lobby facut de catre producator, in ciuda protestelor oamenilor de stiinta Aspartanul a fost aprobat pentru a fi folosit ca aditiv in industria alimentara.
Aspartanul contine 6 substante chimice incluzand methanol(wood alcohol), care este otrava si se transforma in formaldehyde, cunoscuta ca substanta cancerigena, DKP care in experimentele pe animale a dus la tumori pe creier si phenilalanine care poate produce probleme neurologice grave.
Desi se presupune ca ajuta in lupta cu kilogramele in Statele Unite si U.K. numarul de persoane obeze e in continua creste , chiar alarmant iar aceeasi situatie este intalnita si in restul lumii.
Studiile arata ca Coca Cola Zero si consumul de produse ce contin Aspartan pot imita boli ca scleroza multipla, depresie, diabet, artrita, Alzhimer, leucemie, atacuri de panica, Parkinson, hipotiroidism si epilepsie.
Dr. H.J. Roberts specialist in Diabet de la institutul pentru cercetare Palm Beach a numit ''Aspartan Desease'' (Boala Aspartan) pentru a cuprinde multe din conditiile patologige ale pacientilor sai. Doua treimi din pacienti si-au imbunatatit considerabil conditia dupa ce au eliminat aspartanul din dieta.
Phosphoric acid
Este folosit in fertilizatori pentru sol, sapunuri, inalbitori, substante de curatare a metalelor si in industria alimemntara cu precadre in bauturile acidulate. In bauturile acidulate este folosit pentru a incetini dezvoltarea bacteriilor in bauturi cu un continut ridicat de zahar mai exact creste durata de viata a produsului la raft.
In contact cu pielea sau cu alte suprafete poate provoca dermatite, durere, lacrimare, incetosarea vederii, dificultati la inghitire si probleme de digestie.
Potassium benzoate
Potasiul este un element esential pentru buna functionare a organismului, el ajuta la mentinerea unui ritm cardiac optim, este important pentru contractia muschilor si pentru buna functionare a sistemului digestiv.
In schimb bauturile acide contin Potasium si Saruri de Benzonat. Benzonatul de unul singur nu este daunator in schimb in combinatie cu acidul citric reactioneaza si creaza benzenul care este cunoscut pentru efectele cancerigene.
Acesulfame potassium
Acesulfame potassium este un indulcitor cu putine calorii dar care indulceste de 200 de ori mai mult decat zaharul.
Este cunoscut si ca acesulfame K si se foloseste in industria alimentara de peste 15 ani in orice fel de produse dulci, prajituri, sucuri, bomboane etc.
Exista studii care arata ca poate avea efect cancerigen dar au fost respinse de catre autoritatii pe motiv ca nu au fost efectuate suficiente studii.
Acum intrebarea ar fi de ce am cumpara un produs care nu ne aduce absolut nici un beneficiu dar in schimb produce dependenta si ne expune la niste riscuri enorme.
Cand s-a demodat un pahar cu apa in favoarea unui pahar de cola sau orice alt fel de bauturi carbogazoase.
Comentarii