Login
 

Continutul nutritiv al alimentelor (Proteine, Lipide,Carbohidrati,Calori). Calculator calorii

6297 vizualizari
Continutul nutritiv al alimentelor (Proteine, Lipide,Carbohidrati,Calori). Calculator calorii
10-09-2013

Cum se calculeaza necesarul zilnic de calorii in functie de greutate, inaltime, activitate fizica si scopul urmarit (pierdere in kilograme, intretinere sau castigare de kg in masa musculara.

















Pasul 1: Adauga caracteristicile tale in formula de mai jos.

Pentru femei: 655 + (4.35 X greutatea in lbs.) + (4.7 X inaltime in inches) - (4.7 X Varsta in ani) 
Pentru barbati: 66 + (6.23 X greutatea in lbs.) + (12.7 X  inaltime in inches) - (6.8 X Varsta in ani)


sau

Formula Harris–Benedict
Pentru femei: 655 + (9.5 X greutatea in Kg.) + (1.8 X  inaltime in Cm) - (4.6 X Varsta in ani)
Pentru barbati : 66 + (13.7 X greutatea in Kg.) + (5 X inaltime in Cm) - (6.7  X Varsta in ani) 

sau

varianta revizuita de Roza and Shizgal
Pentru femei: 447.6 + (9.2 X greutatea in Kg.) + (3.1 X  inaltime in Cm) - (4.3 X Varsta in ani)
Pentru barbati : 88.4 + (13.4 X greutatea in Kg.) + (4.8 X inaltime in Cm) - (5.6  X Varsta in ani) 



Pasul 2: Numarul obtinut inmultestel cu valoarea corespunzatoare efortului depus zilnic. 

1.2 = Ai un stil de viață sedentar in cea mai mare parte, faci putine exercitii  sau deloc în fiecare săptămână
1.375 = ai o viață puțin activa, faci exercitii usoare 1-3 zile / săptămână
1.55 = Ai un stil de viata activ moderat; faci exercitii moderate 3 până la 5 zile / săptămână (majoritatea oamenilor care practica Insanity/cardio se incadreaza aici)
1.7 = Ai un stil de viata foarte activ faci exerciții grele  6-7 zile / săptămână 
1.9 = Ai un stil de viata extrem de activ, si faci zilnic exercitii dificile și / sau munca fizica la servici


Pasul 3:

Numarul obtinut va da necesarul zilnic de calorii pentru a va mentine greutatea corporala.Dacă doriți să pierdeti  în greutate, atunci se scad din acest numar 500  de calorii. Dacă doriți să câștigati în greutate, atunci se adauga 500 de calorii la numarul obtinut.



Important:
corpul fiecaruia reactioneaza diferit la efort și nutriție adecvată, astfel încât în cazul în care, după câteva săptămâni, corpul tau câștigă în greutate, și obiectivul dvs. este de a pierde in greutate, atunci ajustați caloriile în consecință.

Puteți face acest lucru prin ajustarea indicelui de efort in formula de mai sus . Nu reglați caloriile inainte de a trece o săptămână sau două din program, pentru că este foarte normal ca greutatea corpului să fluctueze în sus sau în jos cu câteva kilograme de la zi la zi.

De asemenea, dacă faci forta / rezistenta veti forma masa musculara.

Pentru calculul caloriilor consumate zilnic puteti consulta tabelele de mai jos:


Lapte si preparate din lapte

Alimentul (100g) Proteine Lipide Glucide Calorii
Lapte de vaca integral 3.5 3.5 4.5 65
Lapte de vaca normalizat 3.5 1.7 4.9 50
Lapte smantanit 3.5 0.1 5.0 36
Lapte de bivolita 5.0 8.0 5.2 116
Lapte de oaie 6.0 7.5 4.6 113
Lapte de capra 3.5 3.7 4.5 67
Lapte batut de vaca 3.2 2.9 5.5 63
Chefir 4.0 2.8 1.0 59
Sana 3.5 3.6 1.0 64
Iaurt 3.2 2.6 1.0 54
Lapte praf 27.0 24.0 10.0 498
Branza grasa de vaca 13.0 9.0 4.5 155
Branza dietetica de vaca 18.0 0 4.0 90
Branza de burduf 27.4 27.4 9.5 360
Telemea de oaie 18.9 24.0 1.0 305
Telemea de vaca 19.4 20.4 1.0 373
Cascaval Dobrogea 28.6 32.4 1.0 423
Cascaval Penteleu 26.0 19.0 1.0 283
Branza de Olanda 31.4 25.4 0.2 365
Branza topita 7.0 36.0 0.9 366



Peste si preparate din peste

Alimentul (100g) Proteine Lipide Glucide Calorii
Crap 18.9 2.8 0 104
Crap de elesteu 16.0 10.1 0 160
Salau 19.4 0.4 0 83
Stiuca 19.1 0.4 0 82
Somn 16.8 18.8 0 244
Scrumbii de Dunare 14.2 25.9 0 299
Calcan 17.0 2.0 0 88
Morun 17.5 4.7 0 115
Nisetru 18.5 17.3 0 237
Stavrid de Marea Neagra 16.6 5.1 0 115
Cod 19.0 1.0 0 87
Hering 18.0 10.0 0 167
Macrou 22.0 10.0 0 183
Stavrid 21.0 3.0 0 114
Rasol de stiuca 16.0 0.9 0 74
Rasol de salau 17.1 1.2 0 88
Rasol de macrou cu legume 9.6 3.4 3.4 88

 


Conserve din peste

Alimentul(100g) PROTEINE LIPIDE GLUCIDE CALORII
Crap in sos tomat 10.6 6.9 4.3 125
Stiuca in sos tomat 11.7 4.3 2.7 99
Caras in sos tomat 11.5 6.2 3.4 118
Babusca in sos tomat 11.1 5.6 3.4 112
Cod in sos tomat 14.9 1.3 2.9 85
Hering in sos tomat 16.2 10.4 1.8 170
Macrou in sos tomat 14.5 10.6 1.6 164
Stavrid in sos tomat 15.5 6.6 0 125
Ghiveci de stiuca 9.7 2.7 3.0 77
Ghiveci de platica 10.2 3.3 3.7 87
Ghiveci de macrou 10.2 5.4 4.1 109
Ghiveci de stavrid 11.0 3.8 3.8 94
Scrumbie de Dunare in ulei 12.4 39.1 0 414
File de macrou in ulei 16.2 20.7 0 259
Heringi in ulei 13.7 36.0 0 325

 

Semiconserve din peste

ALIMENTUL(100g) PROTEINE LIPIDE GLUCIDE CALORII
File de sardina in ulei 19.3 21.6 0 280
Sardela tip Lissa-Stavrid 19.5 20.0 0 266
Chilca in sos picant 17.5 4.7 0 115
Sardeluta in sos picant 19.5 12.1 0 192
Icre de crap 25.0 3.0 0 130
Icre de stiuca 27.0 1.5 0 125
Icre negre (caviar) 26.0 15.0 0 246
Icre de Manciuria 31.0 12.0 0 256

 


Oua

ALIMENTUL(100g) PROTEINE LIPIDE GLUCIDE CALORII
Ou de gaina integral 14.0 12.0 0.6 174
Galbenus de ou de gaina 16.0 32.0 0.3 361
Albus de ou de gaina 13.0 0.2 0.5 57
Un ou de rata (cca 60g) 7.0 8.0 0.2 104




Carne si preparate din carne

Alimentul (100g) Proteine Lipide Glucide Calorii
Carne de vaca slaba 20.4 2.2 0 104
Carne de vaca semigrasa 17.0 7.0 0 134
Carne de vaca grasa 12.0 24.5 0 277
Carne de porc slaba 20.4 6.3 0 142
Carne de porc semigrasa 16.0 24.7 0 295
Carne de porc grasa 15.0 30.0 0 340
Carne de oaie 17.0 12.0 0 131
Carne de miel 18.0 20.0 0 260
Carne de gaina 21.0 6.0 0 142
Carne de pui 20.1 10.2 0 177
Carne de curca 24.5 8.5 0 179
Carne de gasca 18.4 20.0 0 261
Carne de rata 19.6 6.0 0 136
Carne de iepure 22.0 1.0 0 100
Creier 10.5 9.0 0 127
Ficat 19.7 3.0 0 109
Inima 17.0 4.0 0 107
Parizer, Cremwurst, polonez 13.0 26.0 0 295
Salam Sibiu 26.5 43.1 0 579
Salam de vara 20.0 17.0 0 312
Caltabos alb 18.2 19.7 0 258
Toba 23.0 22.0 0 200
Leberwurst 16.8 30.1 0 349
Pateu de ficat 19.6 19.5 0 261
Carnati de casa 18.0 26.9 0 321
Carnati trandafir, cabanos 19.4 31.73 0 374
Sunca presata 24.9 20.7 0 294
Muschi tiganesc 21.6 26.3 0 333
Conserva de porc in suc propriu 20.5 14.9 0 223
Conserva de vita in suc propriu 21.6 8.6 0 168

 


Legume proaspete

ALIMENTUL (100g) PROTEINE LIPIDE GLUCIDE CALORII
Andive si cicoare 1.7 0.2 4.1 20
Anghinare 3.0 0.2 11.8 51
Ardei iute 1.2 0.2 5.3 24
Ardei gras verde 1.1 0.2 2.5 17
Ardei gras rosu 1.3 0.4 7.3 39
Bureti 2.3 0.35 3.4 22
Cartofi noi 1.7 0.2 17.4 80
Cartofi natur 2.0 0.1 19.1 85
Castraveti 0.8 0.1 3.0 13
Ceapa verde 1.0 0.2 3.5 20
Ceapa uscata 1.4 0.2 9.0 40
Ciuperci 4.0 0.15 3.3 26
Conopida 2.4 0.2 4.9 25
Dovlecei 0.9 0.1 3.2 18
Fasole verde 2.4 0.2 7.6 35
Gulii 3.1 0.4 5.4 30
Linte uscata 25.7 1.0 59.2 339
Hrean 3.0 3.0 17.0 107
Loboda 3.0 0 1.0 16
Mazare verde proaspata 6.7 0.4 17.0 90
Manatarci 4.6 0.4 4.6 34
Morcovi 1.1 1.0 9.1 40
Papadie 2.7 0.3 8.8 44
Pastarnac 1.4 0.5 15.0 72
Patrunjel radacini 3.7 0.2 9.0 50
Patlagele rosii 1.1 0.3 3.4 20
Patlagele vinete 1.3 0.2 4.8 27
Praz 2.4 0.7 6.0 33
Ridichi 1.1 1.0 4.2 20
Ridichi de iarna 1.3 0.1 4.9 26
Rosii 1.0 0.3 4.0 23
Rubarba 0.5 0.1 3.8 16
Salata verde 1.3 0.3 2.8 15
Sfecla rosie 1.6 0.1 9.6 42
Spanac 2.2 0.3 3.9 22
Sparanghel 2.1 0.2 4.1 21
Telina radacina 1.7 0.3 9.0 46
Urzici 7.9 0.7 7.1 68
Usturoi 7.2 0.2 26.0 137
Varza 1.6 0.1 5.7 25
Varza de Bruxelles 4.7 0.5 8.7 47



PORC
Inima,116;
rinichi,124;
creier,128;
ficat,132;
file,172;
jambon,271;
cotlet,335;
ceafa,350;
slanina,630;

VITA
Inima,116;
rinichi,124;
file,125;
creier,128;
ficat,132;
burta,140;
pulpa,198;
limba,205;
muschi,229;


VITEL
Inima,115;
rinichi,124;
creier,126;
ficat,130;
cotlet,160;
pulpa,188;
limba,142;


MIEL, OAIE
Rinichi,108;
ficat,135;
pulpa,259;
cotlet,354;


CARNE – DIVERSE
Iepure de camp,106;
cal,120;
caprioara,125;
iepure de casa,164;


PASARE
Curca,106;
ficat de gaina120,;
ficat de gasca106,;
gaina,120;
gasca,106;
rata,120;


PESTE
Stridii,75;melci,75; midii,75; stiuca,84; biban,88; salau,90; crab,91; homar,92; crevete,95; cambula,100; pastrav,103; crap,108; icre negre,120; somon,188; scrumbie,190; hering,202,; tipar,214; scrumbie afumata,215;


BRANZETURI SI OUA
Zer,25;
albus de ou,52;
iaurt,70;
branza de vaci slaba,96;
oua,165;
galbenus de ou,165;
branza de vaci,198;
telemea de oaie,316;
smantana,399,;


CEREALE SI FAINOASE
Paine graham,225; paine neagra,242; chifle,250; paine de secara,252; paine alba,274; hrisca,287; faina de secara integrala,299; faina de grau integrala,318; faina de grau rafinata,320;porumb,336; soia,327; orez,330; germeni de grau,340; fulgi de ovaz,344; pop-corn,345; gris,348; paine prajita,350; spaghete,351; paste fainoase cu oua,355; orez integral,360; pesmeti,369,;

LEGUME
Castraveti,15; andive,16; ridiche,17; marar,19; fetica,20; varza acra,20; dovleac,21; ciuperci,21; sparanghel,22; spanac,24; ardei,25; vinete,26; varza alba,26; ceapa verde,27; conopida,28; varza rosie,30; fasole verde,31; sfecla,31; patrunjel,32; telina,32; manatarci,32; rosii,33; varza verde,36; ceapa,36; morcovi,38; praz,40; sfecla rosie,40; papadie,44; anghinare,45; mazare verde,74; cartofi,78; hrean,84; usturoi,89; porumb,98; fasole,278; mazare uscata,290; linte uscata,295; soia uscata,341; cartofi prajiti,345; cartofi chips,546;


FRUCTE
Lamaie,24;
pepene verde,26;
pepene galben,28;
capsune,39;
grepfruit,40;
agrise,41;
ananas,42;
piersici,43;
mandarine,45;
soc,48;
portocale,49;
coacaze,50;
caise,52;
mere,55;
prune,56;
cirese,57;
gutui,57;
mure,58;
zmeura,58;
pere,60;
afine,64;
smochine,66;
struguri,72;
banane,86;
masline verzi,120;
avocado,194;
caise uscate,253;
mere uscate,260;
prune uscate,262;
curmale,275;
stafide,290;


OLEAGINOASE
Castane,215;
cocos,341;
alune,565;
arahide,580;
migdale,585;
nuci,648;
cocos uscat,652
alune de padure 536;


DULCIURI
Melasa,235;
marmelada,272;
miere,310;
cacao,311;
zahar nerafinat,375;
zahar rafinat,385;
glucoza,390;
caramel,400;
ciocolata,525;

BAUTURI
Ceai fara zahar,1;
cafea fara zahar,2;
bere bruna,42;
cidru,44;
cola,48;
bere blonda,53;
limonada,58;
vin alb,138;
vin rosu,165;
rom,245;
whisky,245;
tuica (rachiu),250;
vodca,280,;


GRASIMI, MEZELURI, CONSERVE
Parizer,248;
crenvusti,260;
conserva de peste in ulei,288;
lapte condensat,318;
sunca,321;
pateu de ficat,322;
cascaval,346; c
arnat,368;
lapte praf,501;
salam,562;
slanina,630;
margarina,695;
maioneza,716;
unt,742;
uleiuri,890;
untura de peste,901;
untura topita,901;


Share sau like daca ti-a placut articolul


   
Fructul care vindecă cancerul și este de 10.000 de ori mai eficient decat chimioterapia
 
Cura cu Tarate psyllium recomandata pentru Slabit, detoxifiere, reglarea glicemiei, cancer de colon
 
Sucul de rodii recomandat in prevenire aparitiei durerilor musculare post-antrenament
 
   
Sucul de cirese recomandat pentru recuperarea dupa activitate musculara intensa
 
Cum elimini grasimea ca sa scada colesterolul?
 
Seminte de mac proprietati si beneficii
  Cum elimini grasimea ca sa scada colesterolul? Seminte de mac proprietati si beneficii
   
Shake sanatos si delicios cu lapte, banane, si fructe de padure
 
Mananca ciocolata fara riscul de a te ingrasa, ciocolata Raw
 
Miracolul contra cancerului, ascuns la tine in casa
 
 
Desert delicios cu capsuni si iaurt
Cel mai bine pastrat secret de la tropice.Descopera beneficiile miraculoase ale uleiului de cocos
Beneficiile untului natural.Untul ajuta organismul sa acumuleze masa musculara in loc de grasime
 
 
Ceea ce medicii nu o sa va spuna niciodata!!! Cauza majoritatii bolilor!
 
Injectii intravenoase cu vitamina C salvarea in tratamentul poliartritei reumatoide
 
UIMITOAREA TERAPIE CU APA
 




 

 

Comentarii

Romana English
Contact rapid
Google Translate