Login
 

Cum să eviți frauda!

Iată câteva sfaturi pentru siguranța ta online, pe target-info.ro și alte locuri unde găsești anunțuri publice.

  • Sunt de preferat afacerile din vecinătatea ta. Cea mai bună metodă pentru a evita înșelătoria prin anunțuri este să verifici atent locația celui care l-a publicat. Fă afaceri prin anunțuri numai în zona ta, cu oameni pe care îi poți întâlni personal. În general, cei care încearcă să escrocheze contactează utilizatori din zone mai îndepărtate, încercând să îi convingă să le trimită produsele sau sume în avans.
  • Ferește-te de afaceri care presupun transfer de bani în avans. Dacă îți sunt cerute sume în avans prin metode care nu implică un cont bancar (ex. Western Union, Money Gram etc.), e destul de probabil să ai de-a face cu o încercare de fraudă.
  • Evită anunțurile cu date de contact suspicioase. Dacă cel care a publicat anunțul se folosește de un pseudonim sau are date de contact care nu par a fi reale, cere mai multe detalii înainte de a încheia tranzacție.
  • Furtul de identitate există! La fel ca prin mailurile de tip phishing, unele persoane pot încerca să afle și să folosească datele tale. Nu dezvălui niciodată prea multe date personale (adresa exactă, cod numeric personal etc.) și nu divulga numărul sau parola contului personal, codul de securitate al cardului, parole, numele mamei dinainte de căsătorie, data și locul nașterii sau alte informații care pot fi redundante într-o afacere prin anunț, dar care pot fi folosite împotriva ta.
  • Dacă pare prea frumos să fie adevărat, probabil așa și este. Escrocii vor încerca să posteze produse sau servicii cu oferte amețitoare. Vorbim despre yachturi la prețuri foarte mici sau terenuri foarte ieftine în zone rezidențiale. Dacă vezi un asemenea anunț, raportează-l folosind butonul special, cu steguleț roșu, care se află în fiecare pagină de anunț.

Target-info.ro este un portal care își propune să îți ofere anunțul potrivit la momentul potrivit.

Target-romania.ro nu este implicat în niciunul dintre anunțuri, așadar tranzacția depinde în totalitate de cei doi parteneri. Pentru mai multe informații, te invităm în pagina de Termeni și Condiții.

Romana English
Contact rapid
Google Translate