10 Lucruri incredibile despre creierul uman pe care toată lumea ar trebui să știe
5160 vizualizari
1. Impulsurile nervoase la creier si spre creier sunt transmise cu o viteza de circa 170 mile pe oră . Te-ai Întrebat vreodată cum poți reacționa atât de repede la lucrurile din jurul tau sau de ce degetul intepat doare imediat ? Este din cauza mișcării super- rapide a impulsurilor nervoase de la creier la restul corpului si invers , aducand reactiile la viteza unei masini sport cu motor mare .
2. Creierul funcționează pe aceeași cantitate de energie ca și un bec de 10 watt . Imaginea din desene animate a unui bec deasupra capului tău , atunci când se produce un gând mare nu este prea departe de adevar. Creierul tau generează la fel de multă energie ca un bec mic chiar și atunci când dormi .
3. Celula creierului uman poate deține de 5 ori cât mai multe informații ca Enciclopedia Britanica . Sau orice altă enciclopedie care contează . Oamenii de stiinta nu au reusit încă să se hotarasca pe o sumă definitiva , dar capacitatea de stocare a creierului din punct de vedere electronic este considerata a fi între 3 sau chiar 1.000 de terabytes . Arhivele Naționale din Marea Britanie , care conțin peste 900 de ani de istorie , doar preia 70 de terabytes , ceea ce inseamna ca creierul tau are putere de memorie al naibii de impresionanta .
4.Creierul tau foloseste 20 % din oxigenul care intră în creier prin sistemul limfatic. Numai fata care reprezinta aproximativ 2 % din masa corpului nostru , consumă mai mult oxigen decat orice alt organ din corp , ceea ce o face extrem de sensibila la daune legate de privarea de oxigen . Deci, respira adanc pentru a menține creierul fericit și a inota în celulele oxigenate .
5. Creierul este mult mai activ pe timp de noapte decât în timpul zilei. Logic , ar trebui să cred că toata miscarea , calculele și sarcinile complicate și interacțiunea generală de fiecare zi ne solicita creierul mai mult decat cand stai intins in pat . Se pare că , opusul este adevărat . Când va opriți creierul se aprinde . Oamenii de stiinta nu stiu inca de ce se intampla asa, dar pot să ii mulțumesc creierului pentru munca grea depusa in timp ce dorm pentru toate acele vise plăcute .
6. Oamenii de stiinta spun ca cu cat ai un I.Q. mai mare cu atat visezi mai mult. Desi acest lucru poate fi adevărat , nu -l luati caun semn ca sunteti destul de destepti daca nu vă puteți aminti visele dimineata . Cei mai mulți dintre noi nu-si amintesc multe dintre vise și durata medie pentru cele mai multe vise este de numai 2-3 secunde - abia suficient de mult timp pentru a înregistra .
7. Neuronii continua să crească de-a lungul vieții umane . De ani de zile oamenii de stiinta si medicii au crezut ca creierul si tesutul neuronal nu ar putea creste sau regenera .Deoarece acesta nu acționează în același mod ca multe alte parti si tesuturi ale corpului , neuronii pot creste si cresc de-a lungul vietii tale , adăugând o nouă dimensiune a studiului asupra creierului și bolile care il afectează .
8. Informația circulă cu viteze diferite în cadrul diferitelor tipuri de neuroni . Nu toti neuronii sunt la fel. Există câteva tipuri diferite în organism și transmiterea de-a lungul acestor tipuri diferite poate fi la fel de lenta ca 0,5 m / sec sau la fel de rapida ca 120 de metri / sec .
9. Creierul in sine nu poate simți durerea . În timp ce creierul ar putea fi centrul de durere , atunci când te tai la deget sau te arzi , creierul in sine nu are receptori de durere și nu poate simți durerea . Asta nu înseamnă ca, capul nu poate cauza dureri . Creierul este înconjurat de o mulțime de țesuturi , nervi si vase de sange, care au o multime receptori la durere și vă pot oferi o durere de cap ingrozitoare .
10. 80 % din creier este apa . Creierul tău nu este masa ferma , de culoare gri cum ați văzut la televizor . Tesutul cerebral este reprezentat de o masa roz te tip jeleu , cum sunt si alte organe, datorita sarcini de sânge și conținutului ridicat de apă al țesutului . Deci, data viitoare cand te simti deshidratat bea ceave pentru a menține creierul hidratat .
Share sau like daca ti-a placut articolul
Comentarii