Cum se poate instrui creierul pentru a alege alimente mai sănătoase
3852 views
- Continutul nutritiv al alimentelor (Proteine, Lipide,Carbohidrati,Calori). Calculator calorii
- Cura cu sucuri un miracol care vindeca cancerul, hepatita si majoritatea bolilor cronice
- Cum sa elimini inestetica celulita in 21 de zile
Este posibil să se reseteze creierul pentru ca ceea ce vrei, chiar și ceea ce îi place, sa reprezinte mai multe alimente sanatoase.
Cum? În urma un regim alimentar sănătos.
Știm, că nu este fix cel mai rapid mod la care v-ați așteptat pentru a suprima pofta irepresibila de inghetata care apare in fiecare după-amiaza. Dar aceasta cercetare ar putea duce la o soluție in lupta cu obezitatea.
Intr-un studiu pilot publicat luni în revista Nutrition & Diabetes, oamenii de stiinta spun ca schimband comportamentul de a manca se poate schimba modul în care creierul reactioneaza la alimentele cu un continut ridicat sau scazut de calorii.
"Nu ne-am început viața noastră iubind chips-uri de cartofi, de exemplu, si urand pastele din grau integral," spune autoarea Susan Roberts, director al Laboratorului de energie metabolica, Departamentul de Agricultură al Statelor Unite a declarat într-un interviu. "Această condiționare apare în timp ca răspuns la consumul în mod repetat a unor alimente deunatoare, ceea ce se consuma adsea sunt niste alimente daunatoare. "
Deci, este logic că si opusul este adevărat.
Oamenii de stiinta au impartit 13 participanti supraponderali si obezi in doua grupuri: un grup de control și unul experimental. La momentul initial, aceastia au fost supusi unui test RMN pentru a înregistra activitatea creierului, ca raspuns la poze cu diverse alimente.
Grupul experimental apoi a participat la un program de modificare a comportamentului alimentar, care a inclus portii controlate de alimente și sesiuni de grup de sprijin. Participanții au fost rugați să reducă aportul de calorii cu 500 și 1000 de calorii pe zi și să urmeze o dieta bogata in fibre si proteine pentru a preveni foamea și poftele.
După șase luni, cei din grupul experimental au pierdut in medie 6.3 kg, în timp ce grupul de control a pierdut aproximativ 2,2 kilograme.
Ambele grupuri au fost din nou supuse unui test RMN, iar cercetatorii au aratat participanților fotografii de alimente cu un aport ridicat de calorii și cu un aport scazut de calorii, cum ar fi un sandwich de curcan cu pâine integrală și niște cartofi. Ei au analizat cum a raspuns creierul participanților la aceste fotografii, mai ales în striatum, o regiune cunoscută ca fiind asociata cu sistemul de recompensă al creierului.
Studii anterioare au aratat ca alimentele bogate in calorii, bogate in grasimi sau dulci declanseaza centrii plăcerii din creier. De aceea te implora sa consumi alimente nesănătoase : se asteapta sa fie recompensat cu dopamina.
Dar oamenii din grupul experimental au arata reactii diferite la alimente cu un aport caloric ridicat după ce au participat la programul de intervenție. Cercetatorii au văzut o activitate mai scazuta în striatum, atunci când se arată aceste alimente și au văzut o activitate mai mare atunci când se arată alimente cu un conținut scăzut de calorii.
Același lucru nu este valabil și pentru grupul de control.
"Este nevoie sa se continue studiile pe un grup mai mare de participanți, o urmarire pe termen lung și să se investigheze mai multe zone ale creierului", a declarat Roberts. "Dar suntem foarte încurajați de faptul că programul de pierdere în greutate pare să poata schimba ce alimente sunt tentante pentru oameni. "
Share sau like daca ti-a placut articolul
Comments